Citat-Garabet-Ibraileanu.fw_

În viaţă mi-a fost dat să întâlnesc o grămadă de proşti. Ghinionul e că sunt persoane apropiate pe care le alint cu “nătângi” ca să nu jignesc părinţii ce i-au făcut şi crescut.

Problema cu oamenii ăştia e că se adâncesc în stupiditate, au o gândire de cal, sunt fixişti şi stau la mila tuturor pentru ajutor. Consider că după o anumită vârstă trebuie să te descurci singur în viaţă şi că nu trebuie să furi mâna celui care îţi întinde un deget.

Mi-a fost dat să văd cum orgoliul prostesc îndepărtează familia. Cum ideile cretine şi falsa preferinţă a unui membru al familiei duce la răcirea relaţiei dintre fraţi. Cum incapacitatea de a-şi vedea şi recunoaşte greşelile dupe la lansarea de injurii şi vorbe dure.

Am asistat de asemenea la certuri cretine când el nu cedează la idei stupide şi îi cere ei să îi asculte ordinul. Ea să stea acasă ca o sfântă fecioară iar el să clubuiască fără limită.

A fi prost înseamnă să fii incapabil de a te vedea cu ochi realişti şi critici în oglindă. A fi prost înseamnă să ceri ajutorul cuiva să îţi explice nişte lucruri banale pe care le-ai înţelege de unul singur. A fi slab de înger mai înseamnă şi ca cineva să îţi repete acelaşi lucru de zece ori şi tu să nu te prinzi, asta chiar dacă îţi explică de unde ai de luat un mijloc de transport in comun către ruta dorită-

A fi prost… înseamnă să îi chinui pe cei din jurul tău cu neuronii tăi expiraţi.

 

Sursa foto.

Advertisements